+36 20 420 5323 vadaszverda@gmail.com

Gondolkoztál már azon, hogy autód színét megváltoztasd?

Ha igen, akkor ebben a néhány lépésben hasznos információkat találsz a felmerülő kérdésekre és a fóliázás menetéről.

Autófóliázás árak

Űrlapunk segítségével gyorsan és egyszerűen tudsz árajánlatot kérni. Erre azért van szükség mert a széria autók között is van különbség. Pl. egy Pickup esetén sima platós vagy valamilyen felépítménnyel rendelkezik. Ez megadja nekünk a szükséges anyag mennyiséget a pontos ár kiszámításához. Fontos még számunkra, hogy egy egyedi nyomtatott grafikával vagy egy egyszínű fóliával akarod megváltoztatni autód színét.

Időpont egyeztetés

Miután kiválasztottuk a fólia típusát, időpont egyeztetés szükséges. Igyekszünk rövid határidővel dolgozni, és figyelembe venni, hogy mikor tudod az autót itt hagyni nálunk. Egy teljes autó fóliázás sokrétű munkafolyamat, így vedd figyelembe, hogy a teljes munkafolyamat 3-5 munkanapot vesz igénybe.

Előkészítés

A tökéletes és tartós eredmény eléréséhez, megfelelő előkészítés szükséges. Az autót meg kell tisztítani minden szennyeződéstől, portól, kátránytól, stb. Ezt követően speciális szer segítségével vagy karosszéria gyurmával el kell távolítani a  beleégett röprozsdákat, bogarakat. Következő lépésként, zsírtalanítani kell a fóliázandó elemeket, kiemelt figyelmet fordítva a szélekre.

Vannak olyan elemek, mint pl. kilincsek, lámpák amit ki kell szerelni, hogy jobb hozzáférést biztosítsanak a fóliázás során.

Autófóliázás

Miután végeztünk a tisztítással és szereléssel, megkezdhetjük a fóliázást. Fokozottan figyelünk a sima felületre, buborékmentes telepítésre. A munka végeztével, fűtött garázsban egy éjszakán át hagyjuk, hogy a ragasztó megfelelő kötést érjen el a karosszériával. Ezt követően a kiszerelt elemeket visszaszereljük.

Ezután, csak rajtad a sor,

hogy átvedd a járművet és élvezd az új megjelenését.

Amit fóliázás előtt még tudnod kell!

 

  • Fontos megjegyezni, hogy a fólia bármikor eltávolítható és a karosszéria eredeti állapota megmarad.

Nem, hagy ragasztó foltot és nem károsítja a színezést.

  • Amennyiben a jármű már fóliázás előtt javítva volt, és esetleg nem jó a kötés a karosszéria, gitt, filler, festék, lakk között, akkor a fólia eltávolítását követően ennek nyoma lehet.

 

  • Karosszéria hibák esetén, fontos a megfelelő javítás. Tévhit, hogy a fólia elfedi a hibákat. A szép és igényes fóliázáshoz, ugyanolyan karosszéria munka és előkészítés szükséges mint festés előtt. Amennyiben előfordul az autón lakkhiba, hólyagosodás, rozsda, ezeket előtte megfelelően javítani kell.

 

  • Egy teljes autófóliázás esetén kötelező egy gépjármű műszaki szemlére elvinni, amit a legtöbb esetben megyeszékhelyeken található NKH Hatóság végez. Ez nem összekeverendő a műszaki vizsgával. Ez csupán egy szemle, ahol megállapítják, hogy a járműnek megváltozott a színe. (Igény esetén a szemlét meghatalmazási szerződéssel vállaljuk) Ezt követően az NKH Hatóság által kiadott dokumentumot el kell vinni egy okmányirodába, kormányablakba ahol egy új forgalmit állítanak ki és  a megjegyzés rovatba beírják, hogy az autónak ideglenesen megváltozott a színe. A szemle és az új forgalmi, néhány ezer forintba kerül.

Press Shop Company Kft.
4900 Fehérgyarmat, Veres Péter u. 4.
Telefon: +36 20 420 5323
E-mail: vadaszverda@gmail.com